Investeren in PV-panelen geeft rendement!

Investeren in PV-panelen geeft rendement!

Wist u dat het zeker interessant is om te investeren in zonne-energie? De zon is onuitputtelijk. U wekt geheel of gedeeltelijk uw eigen elektriciteit op, dat levert geld op voor u en is goed voor onze planeet.

Een voorbeeld: Zuidoriëntatie, onder een hellingshoek van 36 graden levert het meeste aantal kWh per jaar. Maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Maar ook een Westorientatie levert nog genoeg kWh op.

Kijkt u maar mee: Elektriciteitverbruik per jaar 2.100 kWh. Westoriëntatie, dakhelling 55 gr, 14 panelen a 245 wattpiek = 3.430 wattpiek, maal 0,85 (correctiefactor locatie) = 2.915 kWh. Dit vermenigvuldigen we met 0,72 (correctiefactor oriëntatie t.o.v. zuid en hellingshoek) = 2.100 kWh per jaar.

Aankoop compleet bedrijfsgereed opgeleverd, € 2,50 per wattpiek. Investering totaal € 8.575 incl. Btw.

Opbrengst: In het eerste jaar € 567, prijs € 0,27 per kWh. Uitgaande van een prijsstijging van 7% per jaar levert dit over 25 jaar een netto opbrengst van € 28.500. Uitgaande van 0,8% vermogensverlies per jaar, verzekeringspremie en vervanging van de omvormer na 15 jaar. De terugverdientijd is 7,2 jaar en het rendement op de investering bedraagt 9,5% (IRR).

Dat is véél beter dan het geld op de spaarrekening te laten staan.

Salderen: Overdag wordt het surplus aan opgewekte kWh per dag wordt teruggeleverd aan het energienet. ’s Avonds en ’s nachts wordt er elektriciteit afgenomen van het energienet. Na een volledig stookseizoen worden alle plussen en minnen bijelkaar opgeteld. (en weet u of u geld terug krijgt of moet bijbetalen) Dat heet salderen.

Kies zorgvuldig uw energiemaatschappij die saldeert tegen dezelfde prijs als u levert en inkoopt. Zoals het hoort!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s